BDE-symposium Zaandam op 28 april

Verrijking door bijna-doodervaringen

Zaterdag 28 april is er in Zaamdam een symposium over Bijna-doodervaringen. BDE’s zijn ervaringen die vaak tijdens een medisch trauma (bij een operatie of ongeluk) ontstaan. Mensen met een dergelijke ervaring zeggen heel even in de hemel, of in ieder geval op de drempel daarvan te zijn geweest. Ze zien soms overleden bekenden en ervaren een oneindige onvoorwaardelijke liefde. De ervaring kan zelf ook heftige emotionele na-effecten veroorzaken, maar leidt in bijna alle gevallen tot een verrijking van het leven voor de BDE-er. Er wordt geschat dat ongeveer drie tot vijf procent van de bevolking in meer of mindere mate een BDE heeft gehad.

De drie symposiumleiders zullen ieder vanuit hun eigen invalshoek de BDE belichten. Bob Coppes, schrijver van boeken over BDE’s, zal uitleggen wat een BDE precies is en welke prachtige en stimulerende betekenis het kan hebben in ieders leven. Catja de Rijk zal vanuit haar ervaring vertellen hoe overweldigend haar BDE was, wat die ervaring met haar heeft gedaan en hoe de ervaring haar spirituele gevoeligheid heeft vergroot. Mirjam Leféber zal over de spirituele ontwikkeling vertellen die met de BDE samenhangt. Zij zal ook praktische oefeningen geven waardoor BDE-ers en andere spiritueel gevoelige mensen zich prettiger kunnen voelen in onze hectische wereld.

Het symposium vindt plaats op zaterdag 28 april in Wijksteunpunt Dirk Prins in Zaandam. Verder informatie is te vinden op www.BDE-verrijking.com.

 

Print Friendly, PDF & Email