Symposium op 25 maart: Tijd van de Geest. De Geest van de Tijd

Op zaterdag 25 maart 2017 wordt in Conferentie Centrum Koningshof in Eindhoven een internationaal symposium met bijbehorende ontmoetingsdag gehouden. Het thema van het symposium is: Tijd van de Geest. De Geest van de Tijd.

De Nederlandse cardioloog Pim van Lommel, de Belgische neuroloog Steven Laureys, de Duitse sportgeneeskundige Walter van Laack, alsmede NDE-onderzoeker Rudolf Smit hebben zich bereid verklaard om op het symposium te spreken over de altijd maar weer spannende verhouding tussen wetenschap en spiritualiteit.

  Pim van Lommel is de oprichter van het Netwerk NDE en auteur van de bestseller Eindeloos bewustzijn.
  Steven Laureys is neuroloog en hoofd van de coma-science groep te Luik, België.
  Walter van Laack is arts, gespecialiseerd in orthopedische chirurgie en sportgeneeskunde.
  Rudolf Smit is co-auteur van The Self Does Not Die.

De geest der dingen
De grote kritiek op het gevestigde wetenschappelijke wereldbeeld is dat men gevangen blijft zitten in wat wordt aangeduid als ‘materialisme’. Veel wetenschappers hebben geen oog voor de ‘geest der dingen’. En nu weten we inmiddels wel dat bewustzijn datgene is dat stof en geest aanstuurt, maar… waar hebben we het over als we dat woord bewustzijn gebruiken?

Hebben we volgens Pim van Lommel de Geest van de Tijd mee? Gaat het goed met de belangstelling in wetenschappelijke kringen voor het bewustzijn? Walter van Laack zal ingaan op de vraag of het brein en de hersens wel willen samenwerken met geest en bewustzijn. En dan Steven Laureys: hij doet in België onderzoek naar de effecten van de ‘geest’ van de NDE op het brein. Hoe staat het met zijn onderzoek? En last but not least: Rudolf Smit zal spreken over waarheidsgetrouwe waarnemingen van NDE-ers tijdens hun ervaring. Die waarnemingen duiden op een onafhankelijk opererend bewustzijn.

Plaats
Het symposium Tijd van de Geest. De Geest van de Tijd, wordt gehouden in Conferentiecentrum Koningshof in het Brabantse Eindhoven. Er is gezocht naar een plek die niet alleen voor Nederlandse belangstellenden goed te bereiken is, maar ook voor onze Belgische en Duitse vrienden.
Het programma begint om 10.30 uur en zal eindigen rond 16.30 uur met de mogelijkheid om nog even na te praten. Tijdens het middaggedeelte worden er momenten voor ontmoeting ingeruimd. Het symposium wordt gepresenteerd door Rinus van Warven, de voorzitter van het Netwerk NDE.

Conferentiecentrum Koningshof
Locht 117, 5504 RM Veldhoven, Nederland
Tel: 00-31-40-2537475

Koningshof2Conferentiecentrum Koningshof is zowel met de auto als met het Openbaar Vervoer goed bereikbaar. Er stopt een bus (lijn 15), die vertrekt van Station Eindhoven, voor de deur van het Conferentie Centrum. Zie ook het kaartje hieronder.

Organisatie en kosten
De organisatie van het symposium is in handen van het Nederlandse Netwerk NDE en haar Belgische zustervereniging Limen. De kosten bedragen € 30 voor donateurs van het Netwerk NDE en leden van Limen, en € 40 voor niet-donateurs, inclusief lunch.

Bij onoverkomelijke financiële bezwaren kan contact worden opgenomen met de penningmeester (via penningmeester@netwerknde.nl).
Betaling geldt als aanmelding. U kunt uw betaling overmaken op ons ING-rekeningnummer:  NL 44 INGB 0000 19 16 76, t.n.v. Stichting Netwerk NDE, o.v.v. Symposium 25 maart 2017. Betaling graag vóór 20 maart.

Voor onze Belgische vrienden: vermeld bij uw betaling ook nog de BIC/SWIFT-code in verband met betalingen vanuit het buitenland. Deze code is INGBNL2A.

 

KoningshofKaartje

Print Friendly