Jaarlijkse ontmoetingsdag op zaterdag 23 oktober

Op zaterdag 23 oktober 2021 wordt onze jaarlijkse ontmoetingsdag gehouden. Het evenement vindt plaats in de prachtige Tuinzaal van Huize Het Oosten in Bilthoven.

Hoe kunnen we zin (leren) ervaren?

In alle culturen, vroeger en nu, kom je buitengewone ervaringen tegen. Deze ervaringen gaan vaak over het overschrijden van grenzen: leven en dood, ruimte en tijd. Maar ook de grenzen van je vertrouwde identiteit en lichamelijkheid. In het onderzoek naar buitengewone ervaringen vullen filosofie, wetenschap en kennis van ervaringsdeskundigen elkaar aan. Ze kunnen zelfs helpen om onze huidige samenleving te doen ontwikkelen naar een andere wereld waarin we kunnen leven vanuit verbinding en vrede.

Prof. Em. Dr. Hans Gerding was bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Leiden. Hij is werkzaam aan het Parapsychologisch Instituut te Utrecht. Volgens Gerding kunnen Nabij-de-Dood-Ervaringen ons veel leren. En… ze zijn belangrijk omdat ze een mensenleven ingrijpend kunnen veranderen.

Drs. Dirk van der Laan werkte als Universitair docent Luchtvaarteconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Na een overweldigende Nabij-de-Dood-­Ervaring is het zijn passie om meer vanuit lichtheid en liefde te gaan leven. Volgens Van der Laan is de mensheid op weg naar een nieuw bewustzijn.

De inleiders spreken hun bijdragen uit gedurende de ochtenduren.  ’s Middags kan er in een viertal workshops over worden nagepraat. Het programma begint om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) en zal eindigen rond 16.00 uur met de mogelijkheid om na te praten. Tijdens het middag­gedeelte worden er momenten voor ontmoeting ingeruimd, alsook voor ad hoc workshops.

Plaats

Het inmiddels vertrouwde adres Huize Het Oosten, Rubenslaan 1, 3723 BM Bilthoven. Dit is vlak bij het NS-station Bilthoven. Deze locatie is ook per auto bereik­baar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de Rubenslaan en op het terrein van Huize Het Oosten. Zie ook het kaartje hieronder.

Kosten

€ 25,00 voor donateurs van Netwerk-NDE en leden van Limen, €35,00 voor niet-donateurs. €12,50 voor minder­jarigen boven 12 jaar. De lunch is inbegrepen. Betaling geldt als aanmelding. U kunt het bedrag overmaken naar:
rekeningnummer NL 44 INGB 0000 19 16 76
ten name van de Stichting NetwerkNDE
onder vermelding van Ontmoetingsdag 23 okt 2021.

Voor onze Belgische vrienden: vermeld bij uw betaling ook nog de BIC/SWIFT-code in verband met betalingen vanuit het buitenland. Deze code is INGBNL2A.

Bij onoverkomelijke financiële bezwaren kan contact worden opgenomen met de penningmeester via penningmeester@netwerknde.nl

Print Friendly, PDF & Email