Actuele Focus

Onze website bevat zo langzamerhand zo’n hoeveelheid informatie, dat u daarin mogelijk enigszins verdrinkt en door de bomen het bos niet meer kunt zien. Of hebt u er misschien bij het bezoeken van onze site – met veel weinig veranderende informatie – behoefte aan om snel vooral het nieuw toegevoegde materiaal te kunnen zien, wat er ondanks de navigatiemogelijkheden van het menu minder snel uitspringt. Daarom hebben wij deze nieuwe sub-pagina “Actuele Focus” toegevoegd met zo’n overzicht van meer recent toegevoegde informatie.

Dat betreft met name:

  • Op Documentatie>Non-lokaal bewustzijn  enkele links naar bijzondere artikelen, oa over Remote Viewing bij het terugvinden van Saddam Hussein, de lezing over regressie-therapie, en over het verband tussen Bewustzijn en de Hersenen met oa een interview (incl podcast met Eben Alexander) over non-lokaal bewustzijn in vergelijking met het waakbewustzijn via onze hersenen, alsook het boek “An End to Upside Down Thinking” over het verschuivende paradigma in de wetenschap.
  • De presentatie van (UvA DOPS), het Dept of Psychiatry and Neurobehavioral Sciences van de University of Virginia met een boeiend overzicht van de wetenschappelijke ontwikkelingen in de afgelopen 50 jaar met Jim Tucker, Bruce Greyson, Edward Kelly, Emily Williams Kelly en Kim Pemberthy, gemodereerd door John Cleese
  • Onder Documentatie>Wetenschap  aandacht voor enkele boeken, zoals van Arie Bos (spreker met Pim van Lommel op onze boeiende Najaarsontmoetingsdag op 2 nov) over de relatie tussen onze hersenen en bewustzijn, “5D – over onze niet-stoffelijke essentie en de weg door de stof” van Jim van der Heijden, en Pierre Teilhard de Chardin, een man van geest en toekomst alsook het boek “Kwantumfysica, Informatie en Bewustzijn” van Paul J. van Leeuwen, een aanrader voor voor velen wier magere kennis over dit ingewikkelde onderwerp sinds de middelbare schooljaren stil is blijven staan (zie ook zijn heldere Leeswijzer).
  • Tenslotte wijs ik onder de menu-knop ‘Wie zijn wij’ nog op de ANBI gegevens  met het geactualiseerde Missie en Beleidsplan 2019-2022, het gecombineerde Financieel overzicht en het Activiteitenverslag over de jaren 2017 en 2018,

 

Print Friendly, PDF & Email